Vikend “u ništa”

Protekli vikend donio je 5 utakmica različitih selekcija i isto toliko poraza.

Prva momčad gostovala je u Omišu, kod rivala preko kojeg smo u svibnju osigurali plasman u Prvu ligu. Čudna utakmica puna oscilacija s obje strane završila je slavljem domaćina 86-78. Sveci su doputovali bez Daria Papka, a Babić, Oršanić, Tušek i Perković praktički cijeli tjedan nisu trenirali zbog ozljeda ili spriječenosti. Domaćin koristi loše otvaranje Sesveta i rano bježi na 10-1. Krajem prve četvrtine uspijevamo povezati redove, prije svega učvrstiti obranu i na odmor odlazimo s prihvatljivih minus 4, bilo je 26-22. U drugoj četvrtini držimo kakav-takav priključak do 42-32, a onda domaćin do velikog odmora radi 8-2 i odlazi na pauzu s 50-34. Obrana je bila porozna, Omiš se šeće kroz reket, a rutiner Ivan Mimica ispaljuje trice kao na traci.

Početak nastavka ne donosi ništa bolju sliku, dapače. Nakon 6 minuta igre, rezultat je 61-37 i činilo se da prijeti raspad sistema, no onda malo-pomalo Sesvete počinju igrati bolje u napadu, a i obrana je postala čvršća, a domaćin nervozniji. Koševi Mišića, Radmana, Vranješa i Krajačića donose minus 10 na kraju treće četvrtine, 63-53. Nakon nešto više od 3 minute igre radimo seriju 11-2 i dolazimo na zaostatak od pola koša, 65-64. Ipak, domaćin odgovara tricom i mirnoćom Mimice s linije slobodnih bacanja i do kraja uspijeva iskontrolirati utakmicu. Konačnih 86-78 za kraj u najmanju ruku neobične utakmice. U našim redovima istaknimo odličan nastup Filipa Vranješa (21+10, šut 9/12). Nadamo se da je to najava njegovih dobrih igara u narednom razdoblju. Ostali su imali dobrih dionica, ali i puno grešaka. Na kraju, ostaje žal jer smo i bez najboljeg igrača i uz lošu partiju veći dio utakmice mogli slaviti. Kompletna statistika:

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1320584/bs.html

Nakon 6 kola, na začelju smo tablice. Ništa dramatično, raspored nas nije mazio, a tu je i domaći kiks s Cedevitom junior. Iduće kolo u Jelkovcu nam donosi Rudeš i tu tražimo bodove za bijeg s dna. Tablica i rezultati:

Druga momčad gostovala je u Novskoj i poražena je 68-62, uz 2 potpuno različita poluvremena. Najefikasniji je bio Paško Filić s 26 poena.

Kadeti nisu mogli parirati Rudešu koji je uvjerljivo slavio 93-49.

Konačno, u akciju je krenula i U-12 momčad sastavljena od igrača 2008. godište i mlađih. U 2 nastupa upisali su poraze od Bosca II i Siska.