O nama

Košarkaški klub “Sesvete” Zagreb osnovan je 20. rujna 2006. u Sesvetama.

Ideju o osnivanju košarkaškog kluba na području gradske četvrti Sesvete potaknuli su i realizirali košarkaški zaljubljenici, u to vrijeme studenti, Miran Čorak, Tomislav Vouk i Hrvoje Vrbanec.

Mladost i sportski entuzijazam osnivača kluba bili su prepoznati od strane manjih sponzora koji su za naš razvoj u tom trenutku bili veliki i koji su svojim utjecajem pomogli djelovanju Kluba.

Vođen mladim, obrazovanim i ambicioznim ljudima, s jasnom vizijom razvoja sporta na području gradske četvrti Sesvete, KK Sesvete okuplja preko 150 djece i mladih što nas trenutno čini jednom od  najvećih košarkaških zajednica na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Od prve sezone Klub bilježi odlične rezultate te konstantan napredak u svim kategorijama. Veliki uspjeh kadetska momčad ostvarila je u sezoni 2009/2010 osvojivši prvo mjesto u drugoj kadetskoj ligi te prvi put u povijesti Gradske četvrti Sesvete osigurala nastup jedne košarkaške momčadi u Prvoj kadetskoj ligi. U sezoni 2013/2014 naši seniori osvajaju prvo mjesto u C1 ligi i plasiraju se u B1 ligu po prvi puta u svojoj povijesti. Odmah u sljedećoj sezoni (2014/2015) Klub uvjerljivo osvaja naslov B1 lige, čime je osigurano pravo nastupa u zahtjevnoj A2 ligi Centar.

KK Sesvete posebno je ponosan na svoj omladinski pogon odnosno U12 selekciju, mlađe kadete, prvu i drugu momčad kadeta i juniore.

Od samog početka rada Kluba velika važnost daje se i školama košarke na području Sesveta, u kojima najtalentiranija djeca uz stručno vodstvo kvalificiranih trenera dobivaju mogućnost daljnjeg sportskog razvoja igrajući za razne selekcije KK Sesveta. Prije četiri godine Klub je osnovao ligu osnovnih škola s područja gradske četvrti Sesvete. Na početku, liga je brojala šest osnovnih škola, dok ih trenutno broji osam (OŠ Luka, OŠ Sesvete, OŠ Sesvetska Sela, OŠ Sesvetski Kraljevec, OŠ Jelkovec, OŠ Soblinec, OŠ Sopnica i OŠ Iver). Svaki vikend djeca iz osnovnih škola natječu se u ligaškom sustavu natjecanja.

Klub u svom djelovanju ne zapostavlja ni lokalnu zajednicu. Aktivno sudjelujemo u manifestacijama kao što su „Sesvetske jeseni“ i „Dani zahvale i zajedništva“. Samoinicijativno smo obnovili košarkaška igrališta (Novo Brestje, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec), te pomažemo i podupiremo manje razvijene sportove na području Sesveta (biciklizam, planinarenje).