Ususret novoj sezoni

Poštovani i dragi članovi, navijači i simpatizeri Košarkaškog kluba Sesvete,
obraćamo vam se uoči početka nove sezone, 2019/2020.!

Proteklu sezonu 2018/2019., u kojoj su seniori osvojili Drugu ligu Centar i preko Završnog turnira osigurali plasman u prvoligaško društvo, a kadeti također osvojili Drugu ligu i plasirali se u elitno društvo, zasigurno možemo proglasiti povijesnom za naš Klub! U sezoni pred nama bit će teško nadmašiti takve rezultate, no dat ćemo sve od sebe!
Seniori ulaze u prvu sezonu u Prvoj muškoj ligi! Radi se zapravo o drugom rangu natjecanja, nakon Premijer lige. Međutim, liga je kvalitetna, izjednačena i logistički vrlo zahtjevna. U ligi sudjeluje 6 klubova zagrebačkog prstena (Sesvete, Zapruđe, Agrodalm, Bosco, Rudeš i Samobor) i 6 klubova iz obalnih gradova (Dubrovnik, Omiš Čagalj tours, Universitas Split, Ribola Kaštela, Jazine Arrbanasi i Pula 1981). Sesvete, Samobor i Omiš su novaci u ligi. Naša ambicija je izboriti ostanak, po mogućnosti bez stresa do zadnjeg kola, no svjesni smo težine i izjednačenosti lige.
Roster se nije značajnije mijenjao u odnosu na prošlosezonski koji je izborio promociju. Zbog poslovnih obveza, aktivno igranje završio je Mirko Semren kojem zahvaljujemo na 6 sezona u kojima je bio jedan od nositelja igre i primjer profesionalnog odnosa prema Klubu! Novi igrači su Nikola Vranješ i Ivan Piasevoli pod koševima te Filip Tušek i Paško Filić na bekovskim pozicijama. Obzirom na iskustvo, Tušek bi trebao biti najveće pojačanje, ali sigurni smo da će svi dati kvalitetan doprinos. Svi nositelji igre i dalje su u sastavu, a sigurno je da će prva violina i dalje biti neuništivi Dario Papak! Nadamo se uspješnoj promociji nekolicine naših juniora. Na klupi je, naravno, prokušani tandem Tomislav Vouk – Josip Bulajić. Prvi nastup imamo u subotu 05.10. u Puli. Uz pomoć vjernih navijača, nadamo se uspješnom startu!
Od ove sezone, novost je momčad Sesvete 2 koja će se natjecati u Trećoj ligi Centar u društvu Novske, Siska, Petrinje, Duge Rese i Ogulina. Za tu će momčad nastupati naši juniori uz povremenu pomoć nekoga od seniora. Svrha tih nastupa je prije svega stjecanje iskustva u seniorskoj konkurenciji, kako bi kasnije na naše dečke mogli računati za prvu momčad. U siječnju će početi i juniorska liga.
Kadeti sudjeluju u Prvoj ligi, u vrlo jakoj konkurenciji. Naravno, lanjskih 16-0 bit će nemoguće ponoviti, no sigurni smo da će naši dečki pod vodstvom trenera Papka skupo prodati kožu.
Mlađi kadeti i Dječaci U-13 nastupat će u drugoligaškoj konkurenciji, a pokrećemo i U-11 selekciju. Tu su naravno i brojne škole košarke.
U novu sezonu ulazimo s novim vizualnim identitetom i redizajniranom web stranicom! Tu su i novi dresovi i asortiman opreme i sportske odjeće koju možete nabaviti i svi vi!

Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima, a posebno dvama koji su najzaslužniji za financiranje premijerne sezone u Prvoj ligi: Kraš d.d. i Sunce koncern d.d. (Bluesun hotels&resorts). Ujedno pozivamo sve, prije svega sesvetske, poduzetnike i obrtnike kojima se sviđa naš projekt da podrže našu pozitivnu sportsku priču!
Svima hvala na dosadašnjoj podršci i idemo zajedno u nove pobjede!


Uprava i članovi KK Sesveta