Promjena na klupi za prekid posta! Mlađi također uspješni..

Protekli tjedan donio nam je nastavak utakmice s Rudešom i redovno kolo i domaći meč s Universitasom. Duel s rivalima sa zapada metropole nije dobro završio i nakon poraza 78-91 dugogodišnji trener Tomislav Vouk napustio je klupu prve momčadi i preuzeo juniorsku momčad. Naslijedio ga je Josip Bulajić, dojučerašnji trener upravo juniora.

Prvi izazov Bulajić je imao protiv Universitasa iz Splita, mlade i vrlo neugodne studentske momčadi popunjene juniorima KK Splita. U utakmicu su Sesvete ušle bez Ivana Radmana koji je napustio klub, “načet” je bio Oršanić, a zbog ozljeda su van stroja Vlašić, Filić i Ojdanić, dakle gotovo cijela playmakerska linija. Nije bilo lako, ali na kraju zaslužena i slatka pobjeda 72-64!

Nakon dobrog otvaranja i početnih 5-0, gosti love šuterski ritam i kreće tricaška kanonada s 5 trica u prvoj četvrtini. Na kraju prvih 10 minuta 14-21. Druga dionica donosi još 3 trice gostiju, ali osim toga pogodili su samo jedno slobodno bacanje. Sesvete dobivaju impuls igrača s klupe, obrana je čvrsta i prednost gostiju pomalo se topi. Na veliki odmor odlazimo s plus 1, 32-31.

Treća četvrtina donosi konstantno vodstvo Svetaca, ali nikako da napravimo konačnu prevagu. Bilo je maksimalnih plus 7 (49-42), ali gosti se vraćaju i dvicom Babića sa sirenom Sesvete odlaze na odmor uz 55-53. Zadnja dionica donosi igru koš na koš sve do vodstva gostiju 61-62 4,5 minute do kraja. Onda slijede trice Tušeka i Dugandžića, karakteristična “duga dvojka” Babića i to je bila prevaga. Do kraja su Sesvete rutinirano zadržale prednost i upisale pobjedu nakon 5 poraza u nizu. Uspješan start novog trenera! Najbolji kod Sesveta Dario Papak (21+8+7), Tušek je dodao 15, Babić 11. Kod gostiju Gizdavčić 24. Zahvalimo i publici koja je stvorila pravu atmosferu u trenucima kad se utakmica lomila!

Statistika:

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1320604/index.html

Snimka:

https://www.youtube.com/watch?v=-unCURz-V5Q&t=6855s

Nakon ovog kola, Sesvete su 11. s 2 pobjede, kao i posljednje Zapruđe. Na vrhu i dalje uvjerljivo Jazine. U sljedećem kolu gostujemo kod Samobora, u sad već tradicionalnom lokalnom derbiju!

Druga momčad bila je uvjerljiva u Sisku. Ojdanić, Krajačić i Findri pojačali su juniore i domaćin nije imao izgleda!

Juniori su bili uspješni i u subotu uvjerljivo nadvisivši Podsused 77-46. Najefikasniji je bio Luka Žgela, još uvijek kadet.

Kadeti su jedini poraženi, na domaćem terenu od Mladosti, 59-88.

Uspješna je bila U-13 selekcija koja je slavila protiv Bosca II 51-42. Dečki trenera Sesjaka su neporaženi u 2. ligi s omjerom 4-0!