Uz početak sezone

Iza nas je prvih mjesec dana natjecanja, pa je vrijeme da se osvrnemo na dosadašnji učinak i ono što nas čeka.

Natjecanja u sezoni 2019/20 obustavljena su u ožujku zbog pandemije koronavirusa. HKS je donio odluku da svi klubovi nastavljaju natjecanje u istoj ligi u kojoj su bili i prethodne sezone, odnosno nema prvaka, promocija niti ispadanja iz lige. Tako su naši Sveci i u sezoni 2020/21 članovi Prve muške lige.

Početak sezone obilježio je problem s koševima u dvorani SŠ Jelkovec. Konstrukcije koševa nastradale su u potresu, a niti 8 mjeseci kasnije, rješenje se ne nazire. Tako da treniramo u neadekvatnim uvjetima, utakmice uglavnom igramo u gostima ili eventualno u nekoj od zagrebačkih dvorana.

Igrački roster prilično je promijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Nema klupske ikone Darija Papka, kao ni važnih aduta Antonija Mišića, Karla Kosa i Amira Maddreda. Stigli su Ivan Perković (dočekao ga je imenjak i prezimenjak), Marin Kuga, Petar Hodak i mladi Jan Grabovac iz Dubrave. Veću minutažu imaju naše mlade snage!

U prvih 5 kola upisana je jedna pobjeda i četiri poraza. Obzirom na okolnosti i raspored, učinak nije loš. Jedina pobjeda upisana je kod Omiša u gostima, a jedinim kiksom možemo smatrati uvjerljiv “domaći” poraz od Pule 1981. U zadnjem kolu, odigrali smo ponajbolju partiju u gostima kod favoriziranog Bosca. Nakon velike borbe i brojnih preokreta, domaćin je na kraju slavio 88-78, ali igra nam daje nadu u pobjede u nadolazećim mečevima. Pred nama je najdalje gostovanje, na krajnjem jugu naše domovine, u Dubrovniku.

Dosadašnji rezultati i tablica:

U pogonu su još i juniori i kadeti. Juniori imaju lijepu priliku doći do plasmana u Prvu ligu, što bi bio sjajan uspjeh! Ubuduće, o svemu redovito pišemo!