Nastavak niza pobjeda – pala i Ribola!

15. kolo donijelo nam je drugu uzastopnu domaću utakmicu i to protiv Ribole Kaštela, momčadi iz gornjeg doma tablice koja ima playoff aspiracije.

U susret smo ušli pojačani Amirom Kamarijem Maddredom, prvom američkom akvizicijom u povijesti kluba! Amir ima iskustvo druge slovenske i prve albanske lige i očekujemo od njega značajan doprinos pod košem!

Utakmicu otvaramo tricom Daria Papka, a gosti odgovaraju serijom 6-0 pri čemu nam probleme radi visoki Frano Marasović. Ubrzo se konsolidiramo i pred kraj prve četvrtine imamo 25-17 na pogon Tušeka i Maddreda. Mala dekoncentracija u finišu omogućila je gostima da dođu na minus 5, bilo je 25-20. Druga dionica donijela je izjednačenu igru, a na veliki odmor odlazimo s plus 2, 39-37. Tranzicija se pokazala kao odlično oružje Svetaca, al takva je igra donijela i neke greške, a problem su bila i slobodna bacanja.

Treća četvrtina donosi najbolji period igre Sesveta. Gosti ostaju na samo 10 poena, a na drugoj strani terena Papak i društvo ubacuju 21 i prednost raste do ugodnih +13, 60-47. I zadnju četvrtinu otvaramo odlično, tricom Antonija Mišića za plus 16, a onda dolazi do crne rupe u igri Svetaca što gosti koriste i presingom dolaze na samo minus 3, 6 minuta prije kraja. Slijedi serija pogrešaka s obje strane, a onda Papak i Mišić slobodnim bacanjima te Maddred ubačajem za 2 usmjeravaju utakmicu u mirne vode. Do kraja je sve bila stvar rutine i Sesvete mirno privode utakmicu kraju. Na kraju uvjerljivih 81-66 i više nego zaslužena pobjeda!

Kod Sesveta Papak 22+10, Maddred 20, Tušek 17+6+7, dok je kod gostiju najbolji bio Baldwin s 18 poena. Kompletna statistika:

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1320637/bs.html

Snimka:

https://www.youtube.com/watch?v=ap-EvXQmCIk&t=2338s

Nakon ove pobjede, Sesvete su stigle Dubrovnik, a Universitas bježi jednu pobjedu. Uz ovakvu igru, pojačani Maddredom koji je u prvom nastupu oduševio sesvetsku publiku, Sveci se nemaju koga bojati u nastavku sezone! Tablica:

Aktivni su bili i juniori, bolji od BSU teama, 70-47. Nakon 6 kola, naši su dečki na omjeru 5-1:

U-13 momčad je uvjerljivo pobijedila nedorasle i oslabljene goste iz Gline, čak 100-14. u 6 kola, naši dečki imaju 5 pobjeda:

U-12 (2008 i mlađi) je poražena od Cibona Vučića 13-50.

Kadeti i mlađi kadeti nisu bili u akciji.